unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Succétränaren lämnar direkt

Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I veckan blev det känt att Växjö DFF:s succétränare Pierre Persson lämnar klubben. Han hade som avsikt att fullfölja den här säsongen och leda laget till ett allsvenskt avancemang. Men nu kan VXOnews avslöja att Pierre Persson inte kommer att träna Växjö DFF säsongen ut.

– Efter att Pierre meddelat oss att han inte ville vara kvar efter säsongen tog vi beslutet att överlämna ansvaret till lagets andretränare, Pierre Fondin, som tar över direkt. Han kommer att leda laget säsongen ut och är en av kandidaterna att vara huvudtränare för A-laget även 2018, säger klubbens ordförande Ove Dahl.

Beslutet togs under torsdagen och samtliga inblandade blev då meddelade om förändringen.

– Det är förvånande, tufft och jävligt ledsamt med tanke på framgångarna under de här tre åren. Men jag är luttrad och vet hur den här branschen fungerar och det är klubben som bestämmer, säger Pierre Persson.

Hur ser du på dina år i Växjö DFF?

– Succé kan man väl säga, i alla fall fram till igår. Vi har vunnit division 1, kom trea i Elitettan med två poäng från Damallsvenskan som nykomling förra året och nu överlägsna serieledare.