Annons

Sundquist om Taifs truppbygge

Publicerad 4 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Taif har tappat flera tunga poängspelare efter sin succésäsong i hockeyallsvenskan. Trots det är man nära full trupp redan i början av maj.

– Jag tror att alla säger att det känns bra. Det skulle vara fel att säga något annat. Men det känns bra. I Johan Eriksson och Jacob Dahlström har vi fått in ytterligare ett snäpp när det gäller skridskoåkning och intensitet. Det är två skridskostarka och fysiska spelare som vill spela intensivt. Det passar oss perfekt när Högberg och Ruuttu har försvunnit.

Annons

På backsidan blir Oskar Carlsson enda nyförvärvet?

– Han är en offensivt bra spelare och har visat det förut. Han har kanske inte fått chanser eller haft rollen i Karlskoga, men det kommer han att få här. Sedan hoppas vi att det blir bra för honom och för oss. De kvaliteterna har han.

Är det vågat att inte ersätta Drew Paris?

– Det gör vi inte för att vi är nonchalanta utan för att vi tror att vi har backar som har en chans att komma upp på den nivån. Drew hade kvaliteter och vann matcher mot oss och var en matchvinnare i vissa fall och vi säger inte att vi har stannat här. Vi stannar upp här och sedan får vi se om vi behöver få ett tillskott med något för att stärka upp. Jag ser en stor potential i Calle Dahlin och skulle han starta som niondeback? Det ska vara konkurrens, men det måste vara sund och ärlig konkurrens för att dem som slåss om platsen. Jag är emot klubbar som har nio-tio backar och 15-16 forwards och till 99 procent har ledarna redan innan säsongen bestämt vilka som ska vara där.

Kelly Zajac beskrivs som en tvåvägscenter precis som Éric Castonguay?

– Vi vill ha en spelare som kan hålla ihop linen, men som också kan skapa offensivt. Det hade vi Éric och det hoppas vi att vi får i Zajac också.

Goeff Walker?

– Han spåddes en lysande karriär, men kom till sin senaste klubb med en skada. Han valde då att restaurera i nästen en säsong och bli kvitt det. Det är en riktig lagspelare som åter fått blodad tand. Han har mer mål än allsvenskan. Han har pratat med flera spelare som har spelat i SHL och allsvenskan om vad det är som gäller. För att vara stor är han en bra skridskoåkare med bra skills.

Den sista forwarden som ska in är ingen breddspelare?

– Det är en spelare som ska vara med på topp två. Med det sagt behöver det inte vara en 30-årig kanadensare utan det kan vara en 23-åring från ett annat land också. Det finns alla möjligheter, men vi måste titta på pengar också.

Annons

Målvakten?

– Vi går på en målvakt som vi vet har en nivå som de målvakter vi hade förra året. Det är ingen position där vi chansar och ser, utan vi vill vara ganska trygga. Den som kommer får veta att här har han alla möjligheter att få göra det bra.

Hur känns det att nästan ha truppen fylld?

– Känns något bra finns det ingen grund att vänta. Känner vi rätt vibbar på en spelare är det bara att göra det klart. Att vi kan sitta här i månadsskiftet april-maj, det är helt suveränt.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons