Sverige klart för VM-final

Buffalo • Publicerad 5 januari 2018

De svenska juniorkronorna i ishockey är klara för VM-final. Detta efter seger mot USA i semifinalen med 4-2.

Det var en jämn match där båda lagen har farliga lägen under hela matchen. Matchens första mål kom först i den andra perioden och gjordes av Växjö Lakers superstjärna Elias Pettersson i powerplay. USA låg sedan på för ett kvitteringsmål men 1-0 stod sig perioden ut.

I den sista perioden inledde amerikanerna mycket starkt men det var Sverige som skulle göra tre raka mål. Med mindre än 14 minuter kvar att spela gjorde kaptenen Lias Andersson 2-0. Drygt två minuter senare var ställningen 4-0 efter att Oskar Steen och Axel Jonsson Fjällby gjort ett varsitt mål - båda i svenskt numerärt underläge.

Med knappt åtta minuter kvar reducerade USA till 4-1 i powerplay och några minuter senare tog amerikanerna ut målvakten. I spel sex mot fem kunde USA göra ytterligare ett reduceringsmål men närmare än så kom inte hemmanationen en JVM-final 2018. Sveriges målvakt stod för många riktigt svettiga räddningar och gjorde en jätteinsats.

I finalen, som spelas klockan 02.00 på natten till lördag, väntar Kanada. Laget vann sin semifinal enkelt mot Tjeckien med 7-2.