Annons

Synskadad kvinna vill ha körkortet tillbaka

Publicerad 22 januari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

En kvinna vars synfel är så grovt att hennes körkort har blivit indraget, vädjar om att få körkortet tillbaka. Men både förvaltningsrätten och Transportstyrelsen säger nej, skriver Smålandsposten.

När kvinnan ansökte om undantag för sitt syfel, påpekade hon att hon har kört bil i 50 år och aldrig råkat ut för någon olycka. Hon är också i stort behov av ett körkort och kunde till och med gå med på att hålla sig inom en sju mils radie från hemmet samt att endast köra i dagsljus

Annons

Men enligt Transportstyrelsen är kvinnans synfel så stort att hon skulle utgöra en trafikfara. "Risken att du ska köra på någon medtrafikant är stor", skriver Transportstyrelsen.

Kvinnan minskade då sin kör-radie till tre mil från hemmet och överklagade beslutet till förvaltningsrätten men även där blev det ett nej.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons