Annons

Synskadade Växjöbor fick ingen hjälp

Publicerad 10 januari 2018

Foto: Urban Nilsson

När Växjöbon Andreas Hvegholm och hans sambo skulle ta tåget från Växjö till Malmö i början av december var det reparationer över spåren efter Hässleholm och den sista sträckan skulle ersattas med bussar. Paret är båda synskadade och behöver därför ledsagning - då svarade Skånetrafiken att de inte kunde få hjälp och föreslog i stället att paret skulle ta ett tåg via Halmstad.

Annons

– Det blir en väldig omväg och kostar oss en massa extra pengar så det är ett helt orimligt förslag egentligen. Jag var så chockad. Jag finner inte ord för hur dåligt och ovärdigt jag tycker det är för ett land som Sverige, säger Andreas Hvegholm till SVT Skåne.

På Skånetrafiken är kundtjänstchefen Susanne Jönsson väldigt ledsen över hur paret bemötts. De menar att det absolut inte får gå till på det sättet och felet ligger troligen hos den enskilde medarbetaren, skriver SVT Skåne.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons