Annons

Syskon i miljonbråk

Publicerad 8 januari 2018
Foto: Lillian Petrovski

I oktober 2017 skrev VXOnews om ett syskonpar som hamnat i arvstvist om sin avlidna mammas miljonarv. Mannen menar att hans syster manipulerat mamman innan hon avled och att systern fått två miljoner kronor av mamman.

Brodern vill att systern ska betala tillbaka miljonerna och att ett testamentet från slutet av 2013 ska ogiltigförklaras eftersom mammans ”oförstånd, viljesvaghet eller beroendeställning” missbrukats, enligt mannen skriver Smålandsposten.

Annons

Tvisten är fortfarande inte löst och syskonen kommunicerar nu enbart genom advokater. Systern menar att mamman var vid fullt förstånd när hon skrev i testamentet att kvinnans miljoner inte skulle räknas som ett förskott på arvet, skriver Smålandsposten.

Tvisten började 2012 när brodern, som enda ägare till familjeföretagets A-aktier fick en utdelning på 2,4 miljoner kronor. Då förde mamman över de två miljoner kronorna till dottern.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons