Annons

Tågkollision mellan Alvesta och Växjö

Publicerad 24 augusti 2016
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

Tågtrafiken mellan Växjö och Alvesta har tidvis varit helt stoppad, tidvis gått på halvfart, sedan ett elfel i tisdags morse. Nu kommer oroväckande uppgifter kring efterspelet i samband med elfelet.

Enligt Smålandsposten rör det sig om ett förarlöst tåg som börjat rulla och sedan kolliderat med ett annat tåg. Järnvägsföretaget Transdev har nu plockat den ansvarige chauffören ur tjänst i väntan på utredning kring vad som kunnat orsaka olyckan.

Annons

– Det är för tidigt i nuläget att ge ett definitivt svar. Det finns teorier och det som ligger närmast till hands är ju parkeringsbromsen, att man har glömt att lägga i den. Men det är en spekulation. Vi vet inte exakt, säger Hampus Åqvist, enhetschef på Transdev, till Smålandsposten.

Vid tillfället fanns inga passagerare på något av tågen, och ingen ska ha kommit till skada. Kollisionen bedöms ändå som allvarlig, skriver Smålandsposten.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons