Annons

Tahmina öppnar ny salong i Växjö

Från idé till handling! Tankarna på att starta eget hade funnits i Tahmina Faizis huvud länge, men när hon väl tog beslutet gick det undan. Efter tre veckors förberedelser kunde hon nyligen öppna upp sin skönhetssalong Tahmina's Beauty Lounge.
– Man ska alltid lyssna på sitt hjärta!
Växjö • Publicerad 4 mars 2018
Foto: Nadia Hagberg

Magazinet träffar Tahmina på hennes skönhetssalong på Sandgärdsgatan i centrala Växjö. Här kommer hon bland annat kunna erbjuda make-up och hårstyling samt kursverksamhet. Att hon startat eget överraskade inte direkt hennes omgivning.

– De som känner mig vet att jag har många egna idéer och gärna vill vara självstyrande. Befinner jag på en plats där jag inte utvecklas så tröttnar jag snabbt. Jag vill kunna utmana mig själv. Så många tyckte det var självklart att jag skulle bli egenföretagare.

Annons

Men även om planerna på eget företag funnits länge kom ändå beslutet ganska plötsligt.

– Plötsligt kände jag bara att nu är det dags. Man ska alltid lyssna på sitt hjärta, och efter att verkligen känt efter och även rådfrågat min familj så kände jag mig redo. Nu är det full satsning som gäller!

Foto: Nadia Hagberg

Tahmina har alltid gillat att skapa med händerna. Sedan tidigare är hon verksam som konstnär, bland annat har hon såväl målat akvareller som tecknat personporträtt. Den kreativa ådran fick henne även att börja med sminkning. Hon gjorde ett antal frilansuppdrag som gav mersmak, och då bestämde hon sig för att gå Makeupstudion Education i Malmö.

– I tre månader pendlade jag mellan Växjö och Malmö. Åkte klockan fem på morgonen och kom hem framåt åttatiden på kvällen. Hela tiden släpade jag på min stora otympliga väska med sminkgrejer. Det var en tuff tid men jag tvivlade aldrig. Min familj som stöttar mig hade först frågat, är detta vad du vill satsa på? Jag svarade ett klart, JA!

Fliten gav resultat. Tahmina fick högsta betyg i alla moment, vilket gör att hon nu kan titulera sig som professionell Make-up Artist med behörighet att ge kurser och utbildningar. Att hålla en hög kvalité och professionalitet är något som genomsyrar hela Tahmiras fokus och inriktning.

– Det är också en viktig anledning till att jag ville starta eget. Att kunna vara oberoende och värna om mitt kvalitetsarbete.

De senaste månaderna har varit en intensiv och omtumlande tid för Tahmina. Förutom att starta eget har hon även förlovat sig. Fästmannen bor utomlands men anländer till Sverige senare under året.

– Han hade velat vara här och hjälpa till med att bygga och inreda salongen, men han ger mig bra stöttning via telefon. Är jag uppstressad på kvällarna så lugnar han ner mig.

Tahmina var även nyligen i Indien nyligen då hennes bror gifte sig. Familjen är väldigt viktig för henne. Sammanlagt har hon tre syskon.

– Min syster jobbar som lärare, en bror jobbar på bank och min andra bror är företagare precis som jag. Tillsammans kompletterar vi varandra. Jag har fått många nyttiga och värdefulla råd från mina syskon.

Foto: Nadia Hagberg
Annons

Allra viktigast är dock hennes mamma.

– Ja, hon fungerar som en coach för mig. Hon har koll på allt och driver på mig!

Tahmina's Beauty Lounge invigdes 10 februari, något som innebar något av en comeback för Tahmina i Växjö.

– Efter att jag slutade min anställning i höstas så var jag borta på en lång resa till Afghanistan och Indien. En del undrade nog vad jag tog vägen. Men nu är jag tillbaka i staden, och som egenföretagare med egen salong dessutom!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons