Taif är kvar i bubblan – men isen sprack

Publicerad 17 januari 2016
Måns Hermansson inledde målskyttet och satte sitt första mål i hockeyallsvenskan. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Måns Hermansson inledde målskyttet och satte sitt första mål i hockeyallsvenskan. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

De gick in i bubblan när säsongen öppnade. Och den visar inga tendenser på att spricka. Efter två raka förluster i Dalarna var Taif tillbaka hemma i Nelson Garden Arena. Där hittade man även tillbaka till vinnarspåret.

Tingsryd chocköppnade och Måns Hermansson satte sitt första allsvenska mål till 1-0. Efter bara fem minuters spel utökade Niklas Johansson till 2-0. Björklöven reducerade, men strax före paus bjöd Markus Persson på matchens delikatess när han satte 3-1 i powerplay.

Efter en kul första period fick hemmapubliken vänta länge på den andra. Efter problem med isen dröjde nedsläpp i en och en halv timme. Först efter klockan 21.30 släpptes pucken. Men det är som sagt bara isen som spricker i Tingsryd.

Spelarna stannade i sin bubbla under hela den rekordlånga pausen. När de var tillbaka på isen satte Kari Sihvonen 4–1, Denny Kearny 5–1 och Markus Persson 6–1. Brock Trotter reducerade innan andra perioden var över, men matchen avgjordes definitivt när Hannes Johansson satte 7–2 med en och en halv minut kvar av andra.

I tredje perioden fick hemmapubliken jubla åt en comeback för Oscar Holst efter ett års skadefrånvaro, men några fler mål blev det inte i maratonmatchen.

Vinsten innebär att Taif är tillbaka på tronen i hockeyallsvenskan. Samtidigt har man nu 16 poäng ner till serietrean Oskarshamn. Det jagande laget har sju matcher och 21 poäng kvar att spela om.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.