Taif förlorade match - och hemmaplansfördel

Publicerad 26 februari 2016

Tingsryds AIF är redan klart för hockeyallsvensk final men i dagens match mot Oskarshamn blev det förlust med 3-1.

Det var bortalaget Taif som tog ledningen efter 07.13 genom Alexander Ruuttu. Ledningen varade inte i mer än några minuter innan Oskarshamn gjorde 1-1.

I andra perioden kunde hemmalaget göra 2-1 och när Taif i slutminutrarna tog ut målvakten Wictor Ragnewall kunde tabelltrean också sätta slutresultatet 3-1.

Förlusten innebär också att avståndet upp till AIK är för stort för att Tingsryd ska kunna komma i kapp och gå förbi. Det innebär därmed att AIK får fördel genom tre hemmamatcher, mot Taifs två i det stundande finalspelet som inleds på tisdag.