Annons

Taif i guldsits inför slutspurten

Publicerad 8 februari 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Förra veckans resa till Dalarna gav bara en poäng till Taif. Trots den ganska magra utdelningen är utgångsläget inför de avslutande sju matcherna mycket ljust. Bara fyra lag har en teoretisk chans att gå ifatt. Det är Almtuna, BIK Karlskoga, Leksand och Oskarshamn. De sistnämnda ligger trea, 13 poäng bakom. Vinner Taif i kväll måste grannen vinna sex av de sju avslutande matcherna. Samtidigt får inte Taif vinna fler matcher.

Något som redan är säkrat även i teorin är att Taif får spela matcher mot kval till SHL efter grundserien är över. Antingen via en hockeyallsvensk final mot AIK. Eller i en playoffserie mot lag tre till åtta. Mest fördelaktigt ekonomiskt är förstås en final mot AIK. Vinner Taif grundserien är man garanterade minst tre extra matcher i Nelson Garden Arena. Kommer Taif tvåa blir det minst två extra hemmamatcher. Med publiksiffror på runt 3000 personer innebär det en intäkt på en halv miljon kronor per hemmamatch. Det är otroligt viktiga pengar för en hårt prövad förening. Framför allt efter en grundserie där publiksnittet inte motsvarar poängsnittet.

Annons

SHL-kvalet kan också bli en riktig ekonomisk jackpot. Tänk tre hemmamatcher mot AIK och lika många mot Karlskrona. Resorna till bortamatcherna mot dessa motstånd är också hyfsad överkomliga och äter inte upp hela intäkten från hemmamatcherna.

Den här magiska Taifsäsongen kan alltså sluta med att laget kvalar sig till SHL. Men klubb- och sportchefen Tomas Bergstrand menar fortfarande att etablering i allsvenskan är den rimliga målsättningen på sikt. Det ska också fortsatt ske med en stomme av egna spelare. Det låter som en klok grundtanke, även om Hockeysverige mest pratar om Taif och SHL.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons