Taif klart för hockeyallsvensk final

Publicerad 22 februari 2016

Tingsryds AIF har med tre matcher kvar att spela säkrat en plats i den hockeyallsvenska finalen, där AIK väntar i bäst av fem matcher.

I måndagens match mot Karlskoga låg Tingsryd under med 2-0 I måndagens match mot Karlskoga låg Tingsryd under med 2-0 efter tio minuter. Sedan kom Taif igång med både reducering och kvittering genom två mål av Joakim Högberg.

Det första kom 13.14 in i matchen och efter en mållös andraperiod kom 2-2 efter 44.56. Med knappt fem minuter kvar att spela tog Taif för första gången ledningen i matchen genom Sihvonen och bara någon minut efter det kom även 2-4 genom Kearney.

Ett resultat som stod sig matchen ut och med tre matcher kvar har Taif tolv poäng ner till närmaste konkurrent Oskarshamn som därmed inte kan hota Taifs tabellposition. Tingsryds AIF är därmed klara för den hockeyallsvenska finalen.