Taif levererar ett plusresultat

Publicerad 10 juni 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Tisdagen den 21 juni har Tingsryds AIF årsmöte. Då kommer definitivt besked om årets bokslut, men enligt ordförande Johan Blomster är det redan klart att succén på isen också syns i resultatet.

– Det kommer att bli ett plusresultat.

Taif måste dessutom redovisa ett eget kapital på en miljon kronor för licensnämnden. Enligt klubbens styrelse är det också löst.

– Det finns en lösning på det. Mer information kommer i samband med årsmötet, säger Johan Blomster.

Trots att Taif nu löser det egna kapitalet utan en bolagisering finns det i planerna för kommande säsong.

– Det är vår tanke att det ska gå vidare under den här säsongen. Vi valde att lägga det på is till säsongen som kommer för att kunna göra ett riktigt grundläggande arbete.

Enligt Johan Blomster blir det troligen ett ganska odramatiskt årsmöte. Vilka namn som föreslås i kommande styrelse är oklart. Han har själv sagt att han kan tänka sig att lämna posten som ordförande om det finns bra namn som ersätter.

– Jag klamrar mig inte fast vid något utan vill att det ska bli så bra som möjligt.

Taif förhandlar även med Nelson Garden som äger arenanamnet sedan ett par år tillbaka. Kontraktet går ut under sommaren, men Nelson Garden har en klausul som ger dem chansen att förlänga avtalet.

– Vi sitter i förhandlingar om arenaavtalet, men vi har sagt att vi inte kommenterar något förrän det är färdigt, säger Johan Blomster.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.