Taif straffade i seriefinalen

Publicerad 17 januari 2016

Det var så mycket seriefinal det kan bli. Och AIK-Taif bjöd på förväntad hockeyunderhållning. Precis som i tidigare tre möten blev det jämnt. AIK vann till slut med 4-3 efter förlängning.

Hemmalaget tog initiativet direkt och satte 1-0 två minuter in i matchen. Taif replikerade snabbt genom Hannes Johansson. Innan perioden var över hade AIK återtagit ledningen efter straffmål av Robin Kovacs. Ett rättvist resultat.

Taif höjde sig i andra perioden, men lyckades inte få till något mål. I slutet av perioden fick Taif två spelare utvisade samtidigt, men de tre som fanns kvar på isen svarade för ett uppoffrande boxplay.

I början av tredje perioden fick Taif samma gyllene läge. Med två AIK-spelare i utvisningsbåset fixade Drew Paris 2-2 i matchen. Efter Taifs kvittering höjde AIK tempot. Det gav ett nytt powerplay och 3-2 i matchen. Men Taifs Drew Paris ordnade 3-3 under ordinarie matchtid.

Efter en mållös förlängning avgjorde AIK:s Robin Kovacs på straffar.

Oavgjort efter full tid innebar en poäng till bägge lagen. Därmed ökade duon avståndet till jagande lag. Allt pekar mot att de möts i bäst av fem om SHL-kval i början av mars.