Annons

TAIF-tränaren rasar mot straffet

Publicerad 8 november 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Tingsryds Måns Hermansson stängs av fem matcher efter sitt matchstraff mot Vita Hästen. Det innebär att han missar ytterligare fyra matcher i hockeyallsvenskan. TAIF:s tränare Magnus Sundquist tycker att straffet är för hårt.

– Det ska bli intressant att se den dom en spelare som verkligen tacklar en spelare medvetet mot huvud eller sarg framöver får, vilket Måns inte gjorde. Att Måns tackling ska ge fem matcher är för mig helt obegripligt då andra mycket grövre tacklingar gett samma avstängning eller mindre, säger Magnus Sundquist.

Annons

Enligt TAIF:s tränare kommer domen inte att överklagas.

– Jag vet av erfarenhet att det inte leder någonvart att göra det eller att ens bruka tid på det, säger Sundquist som ”gärna hade velat vara en fluga på väggen” när disciplinnämnden sammanträder.

TAIF-tränaren betonar att han inte tycker att man ska nonchalera farliga tacklingar, men man måste se till tacklarens intention.

– Lika mycket som det talas om respekt ute på banan och att vi ska lära våra spelare respektera farliga situationer bör vi nog framöver också lägga tid på att utbilda våra spelare på att titta upp och spela mer med huvudet högt.

LÄS MER

x Mer om avstängningen här.

x Mer om lånet av Nybrobacken Viktor Bolin här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons