TAIF vann mot serieledarna

Publicerad 10 januari 2018

Tingsryds AIF tog under onsdagskvällen en skön seger hemma mot Leksand, som inför matchen ledde HockeyAllsvenskan, med 4-3 efter förlängning.

Bortalaget tog ledningen tidigt i den första perioden. Leksand utnyttjade ett powerplay med att göra mål redan efter 03.15. Ställningen stod sig perioden ut i Nelson Garden Arena.

I den andra perioden inledde Tingsryd väldigt starkt och på mindre än fem minuter hade laget vänt till en tvåmålsledning. 13 sekunder in i perioden gjorde William Romfors 1-1 i numerärt överläge och 93 sekunder senare tog TAIF ledningen genom Axel Levander. Ledningen utökades till 3-1 genom Kim Tallberg tre minuter senare.

Leksand reducerade i den andra perioden och ställningen var 3-2 till Tingsryd inför den sista perioden. Med drygt fem minuter kvar att spela gjorde serieledarna kvitteringsmålet till 3-3 i powerplay, ett mål som tog matchen till förlängning.

I förlängningen gjorde Jacob Dahlström det matchvinnande målet som gav Tingsryds AIF två poäng. Det var 2 109 åskådare på plats i Nelson Garden Arena.