Taifs bästa resultat någonsin

Publicerad 21 juni 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Succén på isen syns också i bokslutet hos Tingsryds AIF. I samband med tisdagens årsmöte kunde kassören Anders Rungegård presentera en fantastisk vinst på över 1,8 miljoner kronor. Tre hemmamatcher i kvalet gav nästan en miljon extra i intäkter.

– Sedan håller vi vår spelarbudget. Den är på 5,5 miljoner kronor. Vi håller våra kostnader och har ökat sponsringen. Här ser man verkligen hur viktigt det sportsliga är, men vi budgeterar inte med några kvalmatcher nästa år. Det är en bonus, säger Anders Rungegård.

Även kommande säsong har Taif lagt en budget efter ett publiksnitt på 1 600 åskådare i Nelson Garden Arena. För att få spela allsvensk hockey behöver man dock redovisa ett eget kapital på en miljon kronor.

Inför den gångna säsongen hade Taif ett negativt eget kapital på 2,8 miljoner kronor. Säsongens vinst räcker alltså bara en bit på vägen. Två miljoner kronor saknas.

– Det har löst sig genom en privatperson som har gått in och lämnat en garanti för de två miljoner kronorna. Det egna kapitalet slutar på 1 032 000 kronor, säger Anders Rungegård.

Hur fungerar en sådan garanti?

– När föreningens egna kapital understiger en miljon kronor skjuts det till pengar för att komma upp på rätt sida.

Vem är privatpersonen?

– Han vill vara anonym, säger Anders Rungegård som är mycket nöjd med det ekonomiska resultatet.

– Det är föreningens bästa resultat genom tiderna.

Två nya namn tar plats i kommande styrelse. Det är Anders Edvardsson och Henrik Risberg. Samtidigt lämnar Mikael Engberg och Jennie Envall.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.