Annons

Taifs klubbchef: ”Pengarna kommer vi att lösa”

Publicerad 27 januari 2016

I kväll spelar Tingsryds seriefinal i hockeyallsvenskan mot AIK. Väldigt mycket tyder på att lagen också möts i en final om någon månad. I potten då finns en kvalmatch mot SHL-jumbon Karlskrona.

Om Taif skulle ta sig till SHL ställs hårda krav. Klubben behöver bland annat ha ett eget kapital på fyra miljoner kronor. Där är inte klubbchef Tomas Bergstrand orolig.

Annons

– Pengarna kommer vi att lösa. Det är jag helt övertygad om. Jag tror inte det ska vara ett problem. Däremot har vi inte en arena som motsvarar kraven och där måste man lägga en handlingsplan, säger han till vxonews.se.

Taif hyr Nelson Garden Arena av Tingsryds kommun. Därför hamnar SHL-kraven, som bland annat innebär att arenan måste ha 3500 sittplatser, i knäet på kommunpolitikerna.

– Jag vet inte hur kommunen skulle kunna komma undan det. De måste ta ställning till om de vill ställa upp på det här. Det är där jag känner att knuten är. Licensnämnden kommer inte att godkänna om vi inte har en handlingsplan på hur vi ska lösa arenabygget.

Är det möjligt att anpassa Nelson Garden Arena för den nivå som krävs?

– Det är en jädra bra fråga. Man måste prata med byggare, de måste titta på ritningar vad man kan göra och inte göra. Det är svårt att svara på. Det bör gå, men hur många miljoner kostar det kontra att göra att göra något annat?

Karlskrona spelar på dispens i år, men deras ABB Arena är en betydligt fräschare arena än Nelson Garden. Tomas Bergstrand utesluter inte att Taif spelar på annan ort under sitt första SHL-år. Det skulle kunna innebära Taifmatcher i Vida Arena till hösten.

Men oavsett behöver Taif en handlingsplan som sedan också genomförs till SHL-år två. Och Taif ger inte upp även om kommunen säger nej.

– Då kommer jag att titta på andra alternativ, säger Tomas Bergstrand.

Alternativet skulle vara att söka finansiering för arenabygget på annat håll. Växjö Lakers äger sin arena, men får samtidigt också ett driftsbidrag från kommunen. Att göra något liknande i Tingsryd skulle kräva ett enormt engagemang från bygdens företag. Och det har hänt förr.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons