Taiftyckarna: De är säsongens största utropstecken

Publicerad 28 januari 2016

Tingsryd är redo för match mot Sundsvall i hockeyallsvenskan. Vi på Vxonews laddar med veckans Taiftyckare.

Veckans fråga: Vem eller vilka är de största utropstecknen?

Lisa Bengtsson, fästmö till Niklas Enberg och bloggare på Vxonews

”Tingsryds AIF kryllar av utropstecken men de som imponerar mest på mig är trots allt dem unga grabbarna som lyckas hänga med i de rutinerades tempo, både gällande fart och poäng. Yngre killar som bl.a. Hannes Johansson, Patrik Nilsson, Jonathan Johnson och Wictor Ragnewall har varit stora utropstecken! Det allra största utropstecknet blir dock hela TAIF, lagets otroliga lagsammanhållning gör dem till ETT och det är galet imponerande.”

Erik Jakobsson, ordförande Gröna brigaden

”Jag väljer att lyfta fram två backar. Inte för att dom varit bäst, utan för att dom verkligen motbevisat mig.

Nr 1: Drew Paris.Tyska andraligan? När jag sedan såg honom på is första gången, andra gångenmed förresten. Det gick inte fort.Men vad spelar det för roll när han är på rätt ställe hela tidenändå? Dessutom kan han ju skjuta också!

Nr 2: Daniel Norbe. 20 år gammal, bara J20 på meritlistan. Jag hade inte några förväntningar alls, trodde på utlåning. Jag ber om ursäkt. Det är enkelt, stabilt och tryggt när han är på isen. Ser ut som han lirat A-lagshockey i 10 år, minst!”

Björn Oldeen, programledare C More

”Tränaren Magnus Sundqvist känns verkligen som centralfiguren i Tingsryds framgång. Tidigare oprövad på svensk mark och efter att hans Stjernen legat på undre halvan i Norge 4 år i rad, trodde då inte jag på några underverk när han tog över nykomlingen TAIF.

Tydliga roller i laget där han och ledarteamet fått alla att acceptera sina positioner är den avgörande faktorn i framgångsreceptet. Dessutom med ett spel väl avvägt till det manskap man har så har Magnus intåg gjort starka intryck. Att han dessutom ger ett jäkligt rakt, ärligt och bra intryck i intervjuer och snack bakom kameran är såklart ytterligare ett plus.

Eric Castonguay hade jag alldeles för dålig koll på för att kunna se denna succé komma. Stark skridskoåkning, bra blick och dessutom en kompetent avslutare som ofta kliver fram i avgörande lägen. Starka siffror i norska ligan kan vara lika mycket värda som ett bankkonto som fyllts på med ramsan Katten, kon, en miljon, men Eric har visat att han har täckning på kontot.

Känns svårt att förbise skarpskytten Drew Paris, men jag gör det ändå för att rikta strålkastarljuset mot en av klubbens alla egenfostrade killar. Lagkaptenen Robin Olsson är inte den som får störst rubriker, men 26 åringen är en av dem som sätter nivån i omklädningsrummet och på isen. Konsekvent, stark och med liten felmarginal i spelet är han och några till dem som gör framgångssagan möjlig. Och nog har han tagit ett par kliv i utvecklingen den här säsongen också.”

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.