Annons

Taiftyckarna om finalen

Publicerad 4 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det står 1–1 i hockeyallsvenskans final. Nu avgör bäst av tre matcher om Taif eller AIK får möta Karlskrona i SHL-kvalet. Vi bad veckans panel tippa utgången.

Hur går det i den allsvenska finalen?

Annons

Marcus Leifby, frilansjournalist och Taifsupporter

Roger Melin är en skärpt fan. Han rättade till det som inte funkade nere i Tingsryd och TAIF hittade knappt en vettig möjlighet på Hovet. AIK var oerhört täta defensivt, de gick inte bort sig en gång utan hade alltid minst två man på rätt sida av pucken. Och samtidigt var de tunga framåt. Spelar de så även fortsättningsvis blir det tufft. Men varje match lever sitt eget liv och det är två väldigt jämna lag som möts. Jag tror TAIF vinner minst en de tre matcherna som återstår. Ska vi säga att det blir en femte avgörande i Stockholm. Och att Filip Owesson avgör i sudden? Ok.

Rikard Hanson, tvåbarnsfar som gillar Tingsryds AIF, volontärjobbar även på Eliteprospects

Nu har båda lagen fått känna på varandra och vunnit en varsin match. Laget sliter och ska ha all cred för jobbet, dock tyckte jag vi behövde de där flytet igår, det saknades inte chanser, tvärtom. Jag tror att laget laddar om och vinner imorgon för att sen avgöra på måndag inför ett fullsatt Nelson Garden.

Oskar Tinggren, redaktör taif.nu

Jag har för mig att jag som svar på en tidigare fråga berättade om den djupt grodda pessimism som bor inom mig och hur jag ger uttryck för den när jag ska tippa matcher. ”Vi har alltid svårare mot lag längre ner i tabellen”, ”Det måste bli en förlust nu” eller ”De ser helt enkelt för bra ut” är sådan smörja man kan höra mig haspla ur mig innan match.

Detta har ju resulterat i en häpnadsväckande säsong och jag tar helt och fullt på mig ansvaret för denna. Därför skulle jag inte drömma om att förutspå något annat än ännu en nit de här kommande finalmatcherna. AIK ser helt enkelt för bra ut!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons