Annons

Taiftyckarna tippar finalen

Publicerad 26 februari 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

På tisdag smäller det. Då spelas match ett mellan Taif och AIK. Bäst av fem matcher avgör vilka som får kvala till SHL. Därför får veckans panel frågan:

Hur går det?

Annons

Björn Oldeen, programledare C More

10.000kr-frågan, som alla vill ha svaret på. Så här ser jag på det.

AIK är laget som kommer driva matcherna spelmässigt och som har den klart bättre offensiven och med en större bredd av tänkbara matchvinnare. Samtidigt är de lite mer spretiga och misstagskänsliga. Tingsryd däremot, jobbar inte med misstag. Den kompakta snudd på perfekta defensiven och lugnet i egen zon gör TAIF svårbesegrade och ger de en efterhängsenhet ungefär som den där jobbiga lillebrorsan som aldrig fattar att man vill vara själv med sin nya tjej en stund. Och med de där spelvändningarna, kan det till och med vara så att TAIF snor den där tjejen.

Den här duellen känns helöppen, men måste jag säga ett lag så tror jag AIK är något starkare över 5 matcher.

Lisa Bengtsson, bloggar på Vxonews och fästmö till Niklas Enberg

Jag tror att Tingsryds AIF kommer att ta hem den hockeyallsvenska finalen mot AIK! Varför? För att laget fortfarande går före jaget, något som är totalt orubbligt. Inte ens en jinx kommer kunna stoppa TAIF. Se på envisheten och vinnarskallarna som kommer fram i varje match. Ett av många exempel på det är när laget i princip var klara för final och ändå lyckas vända 0-2 till 4-2. Där snackar vi kämpaglöd, en glöd som kan bära laget igenom finalspel och möjligtvis hela vägen till SHL.

Erik Jakobsson, ordförande i Gröna brigaden

Jag tror ju givetvis på mitt lag, men detta kommer en fruktansvärt tuff matchserie. Något annat kan jag inte ens föreställa mig. Förra årets matcher i Kvalserien gick till straffar båda två, straffar som vi förlorade. I årets grundserie har vi en uddamålsseger hemma, och en strafförlust hemma samt en uddamålsseger och en strafförlust på bortaplan. Jag undrar om det ens finns några lag som haft jämnare möte än Tingsryd och AIK haft de senaste 2 säsongerna, någonsin.

Mennär det inte gått till straffar så har vi bättre utdelning, och i den allsvenska finalen blir det så vitt jag vet inte några straffar. Därför vinner vi, efter några fruktansvärt jämna matcher!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons