Annons

Tävlingarna över - miljoner till Världens Barn

Publicerad 30 juli 2016
Foto: Alexander Lind, Smålandsposten
Foto: Alexander Lind, Smålandsposten

Under lördagsmorgonen avslutades dataspelstävlingarna i European Speedgaming Assembly i Fortnox Arena i Växjö. Under en vecka har tittare över hela världen tillsammans med sponsorer samlat in runt 2,7 miljoner kronor till Rädda Barnen.

– Det är sjukt häftigt och så otroligt mycket bättre än vi har räknat med, meddelar Magnus Stenbenke, en av medlemmarna i arrangerade Northern sky, och lägger till:

Annons

– Jag vill tacka alla som har jobbat kring eventet, mina vänner i Northern sky, våra sponsorer, alla speedrunners och såklart alla som har skänkt pengar! Nu laddar vi om för att göra om detta igen nästa år, ännu bättre och ännu större.

Under veckan har hundratals spelare från hela världen tävlat i att klara olika dator och TV-spel på så kort tid som möjligt. Målet var en miljon kronor, vilket alltså överträffades med råge.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons