Annons

Tävlingspremiär mot mästarna

Publicerad 15 februari 2017
Foto: Daniel Rydström
Foto: Daniel Rydström

Februari har bara kommit halvvägs. Då är det dags för Växjö DFF:s första tävlingsmatch för året. Svenska mästarna från Linköping gästar Tipshallen.

Torsdagskvällens match öppnar den fjärde omgången av svenska cupen. Växjö DFF har laddat med att spela oavgjort mot Kristianstads DFF och med en sen förlust mot danska Champions League-laget Bröndby.

Annons

– Det var ganska likvärdiga matcher. Vi hade mycket boll i båda. Presspelet fungerade kanske lite bättre mot Bröndby, men där hade vi en match i benen så det var kanske inte så konstigt, säger Växjö DFF:s Elin Karlsson.

Elin Karlsson och tvillingsyrran Nellie Karlsson är två av nyförvärven i årets trupp. De är tillbaka i hemstaden efter två allsvenska säsonger i Kristianstads DFF. Elin Karlsson är mycket nöjd med de första månaderna i klubben.

– Absolut. Jag är väldigt positivt överraskad. Jag tycker att vi har spelat jättebra. Det har känts stabilt med många nya spelare och trots att det är ett nytt spelsystem för många har det suttit ganska bra.

Växjö DFF spelar 3–5–2. Elin Karlsson är en av försvararna och hon har startat i årets två träningsmatcher. Nu ställs försvaret på ett ordentligt test. Linköping är som sagt regerande mästare, men de har samtidigt tappat ett par riktigt tunga namn. Stina Blackstenius och Pernille Harder har flyttat till Frankrike och Tyskland.

– De är jag väldigt glad att slippa. Det är inte det Linköping jag har mött de senaste åren även om de har fått in bra rutinerade spelare och unga talanger.

Växjö DFF:s huvudmål kommande säsong är förstås att slåss i toppen av elitettan och att ta steget till allsvenskan. Samtidigt är tävlingsmatchen i cupen viktig. Ledarstaben har släppt på den tunga försäsongsträningen för att ha en tidig formtopp.

– Vi vill satsa och ska vara bra just nu. Vi har kört väldigt mycket fotboll på träningarna.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons