Annons

Taxibilar fyller parkeringsplats i Växjö

Växjö • Publicerad 13 maj 2018 • Uppdaterad 14 maj 2018
Foto: David Elg

Dålig skyltning vid resecentrum gör att resenärer inte hittar till den nya taxizonen, skriver Smålandsposten. Detta har lett till att många taxichaufförer möter sina kunder vid korttidsplatserna vid Södra bantorget, som egentligen ska användas av resenärer för att ta sig till och från järnvägsstationen. Vissa taxibilar ställer sig också på parkeringsplatserna vid torget.

– Många resenärer vet inte vart de ska ta vägen när de kliver av tåget. De går upp på gamla järnvägsbron och hamnar därför på Södra Bantorget. Så jag förstår att taxibilarna står där. Det är ju en konkurrensutsatt situation för chaufförerna, säger Göran Ljungberg på Växjö Taxi till Smålandsposten.

Annons

Taxizonen ligger numera på Drottninggatan. Men den anses vara opraktisk, vilket har lett till att bilarna ibland blockar hela Södra bantorget.

– Någon enstaka taxi på parkeringen är väl okej, men det får inte bli en ställplats. Chaufförerna vet att det är Drottninggatan som gäller. Sen kommer vi aldrig helt kunna styra var de väljer att hämta och lämna kunder, säger Magnus Nykvist, parkeringsansvarig i Växjö kommun, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons