Annons

Tenje polisanmäls efter knivincidenten

Publicerad 9 februari 2018
Anna Tenje

För ett par veckor sedan fick Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, med sig en morakniv på flyget upp till Stockholm. Kniven upptäcktes först i riksdagens säkerhetskontroll.

Under gårdagen meddelade skyddsvakten i riksdagen att han inte tänkte koppla in polis, men enligt Smålandsposten har en privatperson nu polisanmält Anna Tenje.

Annons

– Prövningen får utgå från det hon säger, vad orsaken är till att den här kniven fanns med på flygplatsen och sedan bedöma om det var befogat eller ursäktligt. I annat fall väcks åtal för beslaget visar ju att det faktiskt fanns en kniv och om vi utgår från att det är en kniv av tillräcklig storlek för att det ska omfattas av lagen så handlar det om vad hon säger kring orsaken till att hon hade med sig kniven. Det är det man har att förhålla sig till när det inte finns någonting annat och så är ofta fallet, säger kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz på åklagarkammaren i Växjö till Smålandsposten.

Åklagaren vill inte spekulera i om fallet kan leda fram till åtal och en fällande dom. Hon berättar också att det faktum att kniven upptäcktes i Stockholm kan komma att bli ett problem för polisen i Växjö.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons