Annons

Tenje rasar mot Växjöpartiet

Publicerad 20 december 2017
Foto: Smålandsposten

Växjös kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) har tröttnat på Vänsterpartiets debatton. I Vänsterpartiets informationsblad (V)äxjö kommunnytt har partiet infört spalten ljugarbänken, där några av Växjös strösta politiker är avbildade och har ett påhittat citat.

– För en vanlig medborgare som möts av detta informationsblad så kan man lätt få intrycket att detta är citat och inte alls satir eller hitte-på-roligheter. Då tycker jag att man som parti ska ta sitt ansvar och inte vara med och sprida fake news. Jag tycker att man har ett ansvar som politiskt parti att höja nivån en aning och vara lite mer värdig, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Annons

Tenje menar också att Vänsterpartiets stil också avspeglar sig i både debattartiklar och i talarstolen. Men Vänsterpartiets gruppledare i Växjö, Örjan Mossberg, håller inte med om kritiken.

– Detta handlar om politisk satir. Det framgår tydligt i ingressen på spalten. Vårt sätt att debattera skiljer inte från Moderaternas utan detta handlar om Anna Tenje som har snedtänt och uppenbarligen är hon pressad av sakfrågorna till exempel när det gäller stadshuset, säger han till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons