Annons

Tenje slipper påföljd efter knivincidenten

Publicerad 8 februari 2018
Anna Tenje (M)
Anna Tenje (M)Foto: Lars-Goran Rydqvist

För ett par veckor sedan lyckades Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, få med sig en morakniv på flyget upp till Stockholm. Kniven upptäcktes först i riksdagens säkerhetskontroll.

Händelsen skulle kunna betraktas som ett brott mot knivlagen men skyddsvakten i riksdagen kopplar inte in polis.

Annons

– Vi har inte gått vidare och gjort polisärende av den här händelsen, då vi för oss har fått en godtagbar förklaring till varför den här kniven upptäcktes vid säkerhetskontrollen, säger Niklas Åström, säkerhetschef på riksdagsförvaltningen, till Smålandsposten.

Anna Tenje (M) tycker inte att hon har blivit särbehandlad.

– Nä, jag tror att de har gjort en professionell bedömning, en bedömning som man gör dagligdags både i riksdagen och i andra forum. Jag litar på professionen och att rättssäkerheten i Sverige fungerar. Man har väl helt enkelt valt att lita på min förklaring, att det är en scoutkniv och att det inte var medvetet, säger hon till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons