Annons

Tenje träffar imam om böneutropet

Publicerad 13 februari 2018
Arikvbild från Smålandsposten.
Arikvbild från Smålandsposten.Foto: Lena Gunnarsson

Under måndagen blev det känt att Stiftelsen Växjö muslimer har sökt tillstånd hos polisen att varje fredag få skicka ut ett tre minuter långt böneutrop från en högtalare på fasaden till moskén.

Förslaget delar Växjöpolitikerna, vars åsikter går isär, men det är upp till polisen att bestämma om ansökan går igenom. Miljö- och hälsoskyddskontoret får i sin tur ta ställning till den eventuella ljudnivån.

Annons

Imorgon, onsdag, kommer dock Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, att träffa Stiftelsen Växjös muslimers imam, Ismail Abuhelal, för ett dialogmöte.

– Nu är det inte hos Växjö kommun de söker tillstånd, utan hos polisen, men jag hade gärna haft en bredare och bättre dialog om detta tidigare. Det är därför jag har bjudit in till detta dialogmöte så att vi förutsättningslöst kan diskutera denna fråga. Jag vill inte föregripa den diskussionen utan jag hoppas på en bra dialog där vi kan diskutera många olika saker, bland annat detta, säger Anna Tenje (M) till Smålandsposten.

Läs mer om Tenjes tankar kring dialogmötet här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons