Annons

Tenje vill stoppa böneutrop i Växjö

Publicerad 20 februari 2018
Foto: Per Jodenius

Anna Tenje (M) vill stoppa böneutrop i Växjö. Kommunstyrelsens ordförande i Växjö ska under förra veckans möte med imamen Ismail Abuhelal ha försökt få Stiftelsen Växjö muslimer att dra tillbaka sin ansökan, skriver Smålandsposten.

– På det mötet vi hade bad jag honom att ompröva sitt ställningstagande. Men han har inte tagit hänsyn till det. Jag beklagar att de inte tog tillbaka ansökan. Vi visste ingenting om det här innan ansökan kom in. Den största svårigheten är att det inte är jag som beslutar i frågan. Det är inte jag som äger mandatet och är därför bara en i mängden med önskemål. Den här frågan hålls på tjänstemannanivå och Växjöborna reagerar på ett politiskt och känslomässigt sätt, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Hon ska själv ha fått uppemot 700 mejl från allmänheten. Tenje tror inte att det ökar integrationen och stärker sammanhållningen utan snarare ger en ökad polarisering.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons