Annons

Therns talanger tränar med Öster

Publicerad 5 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

För fem år sedan var Öster nära ett samarbete med Jonas Thern och hans fotbollsakademi Calcio. Samarbetet rann ut i sanden och den förre landslagsstjärnan valde i stället Osby. Nu har samarbetsklubben i norra Skåne åkt ur det nationella seriesystemet och i stället tränar tre av talangerna med Öster i Växjö. Fredrik Lindblad och Ludvig Schultz är skadade för tillfället, men däremot är Daniel Ask med på träningarna.

– Vi har en diskussion med Osby om de här killarna. Det är Jonas Thern som vi har kontakt med och som vill att de ska vara i vår miljö. De har tränat med oss några gånger och de ser jättebra ut. Det är spännande, unga och lovande.

Annons

Inga papper är påskrivna, men om de tre talangerna blir Österspelare är Daniel Ask den som är närmast a-laget för tillfället. Han var hos mästarlaget IFK Norrköping och testade i vintras och erbjöds också ett kontrakt. Nu kan det i stället bli matcher med Öster i division 1 södra eller med klubbens U19-lag. Enligt Thomas Askebrand kan det också bli ett fördjupat samarbete mellan klubben och Therns fotbollsakademi Calcio.

– Det är nog inte omöjligt att det kan bli i framtiden. Vi pratar i de ordalagen. Han är sugen på det och vi är sugna på det. Om vi landar och när vi landar får framtiden utvisa, men för vår det är det klart jätteintressant.

Jonas Therns Calcio har fostrat mängder av stora spelare under 2000-talet. Några exempel är Viktor Claesson, Simon Thern, Niklas Hult, Mohamed Bangura, Joseph Baffo och Jiloan Hamad.

Öster spelar genrep mot Kristianstad på fredag. Nästa helg är det seriepremiär borta mot Prespa Birlik. Ett par spelare kan inte träna för fullt för tillfället. Tom Stahre har haft problem med en axel, men är tillbaka i träning, dock utan närkamper. Denis Velic har haft bekymmer med hälsporre och i veckan högg det till i baksidan på Robin Strömberg.

– Vi hoppas att det inte är någon baksida utan något annat, säger Thomas Askebrand som inte vill vara utan två centrala mittfältsalternativ till nästa helg.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons