Annons

Tillsammans - för länsfotbollens bästa

Publicerad 12 april 2016
Foto: Räppe
Foto: Räppe

Öster kommer att samarbeta med två division 3-klubbar kommande säsong. Det är Ljungby IF och det är grannen Räppe. De sistnämnda har en ny tränare inför årets säsong och det ser allt bättre ut för Alexander Gitselov och hans Räppe. I dag presenterar klubben nyförvärvet Adis Culov.

Den 28-årige centrala mittfältaren gjorde stor succé i elitfyran med Alvesta förra året. I höstas spelade han dessutom testmatch med Öster mot Halmstads BK i Tipshallen. Nu bli det division 3-fotboll med Räppe.

Annons

– Det är en kille som vill rota sig i Sverige och i Växjö. Det är en duktig spelare, men det finns vissa grejer som han måste anpassa och jobba med för att utvecklas, säger Alexander Gitselov.

Räppe har plockat in ett par spännande värvningar strax före avspark i division 3-fotbollen. Dorde Antonic kommer från Halmia och Mladen Bucanin från Oddevold. Johan Hjalmarsson och Filip Stenmark från Öster kommer att matchas i division 3. Räppe har dessutom ett par återvändare i Eric Hörnell och Jacob Croona. På pappret ser det mycket spännande ut.

– Det ser bättre och bättre ut, säger Alexander Gitselov.

När han kom till klubben med sin träningsfilosofi drabbades många spelare av småskador. Nu verkar dock gruppen ha anpassat sig.

– Killarna har varit förståndiga och har tagit emot den inriktning vi har. Det ser ljusare ut och det är glädjande.

Bra resultat och toppstrid hade förstås varit trevligt, men enligt Alexander Gitselov är hans primära målsättning i föreningen att utbilda fotbollsspelare. Vill någon lämna för en klubb högre upp i seriesystemet är de välkomna.

– Öster vill samarbeta och vi sträcker ut handen. Vi måste lyfta Kronobergsfotbollen. Vi får inte bara tänka på oss själva.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons