Tingsryd bröt negativa hemmasviten - i bortastället

Publicerad 3 mars 2017
Arkivbild. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Tingsryds AIF hade inför fredagskvällens match sju raka förlust i Nelson Garden Arena men mot Västervik bröts den negativa trenden. Matchen slutade 5-3 till TAIF, som spelade i sitt bortaställ.

Hemmalaget tog ledningen efter knappt sex minuter genom Jonathan Johnson. Men Västervik både kvitterade och tog ledningen i den första perioden. Men ledningen varade inte mer än 21 sekunder innan Patrik Nilsson kvitterade till 2-2 för Tingsryd.

I mitten av andra perioden gjorde Tingsryd tre mål på mindre än fyra minuter. Jacob Dahlström, Christopher Bengtsson och Jonathan Johnson gjorde mål, varav två var i powerplay.

I den sista perioden reducerade Västervik till 5-3 men kom inte närmare än så. Tingsryds AIF avslutar alltså den här säsongens hockeyallsvenska grundserie med seger. Nästa vecka börjar slutspelsserien.