Annons

Tingsryd föll - efter felaktigt domslut

Publicerad 31 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Tingsryds AIF var en minut från att vinna onsdagens bortamatch mot Almtuna. Men i slutet av matchen fick TAIF en spelare utvisad på felaktig grund och och i det numäera överläget kvitterade hemmalaget, som sedan också kunde avgöra matchen i förlängningen.

Det var Almtuna som tog ledningen i Gränbyhallen i den första perioden. Tidigt i den andra perioden kunde TAIF dock kvittera genom Mats Josten Fröshaug och några minuter senare var det dags för ett nytt Tingsrydsmål.

Annons

Emil Forslund gjorde 2-1 till sitt Tingsryd och matchen hade på bara några minuter vänt. I powerplay efter drygt halva matchen kvitterade Almtuna till 2-2 men det var Tingsryd som skulle få med sig de tre poängen.

Med dryga kvarten kvar att spela i den sista perioden fick Kim Tallberg pucken och gjorde 3-2 till Tingsryd. Det räckte sånär till tre poäng men i stället kunde Almtuna kvittera i powerplay i slutet av perioden. Med 1.19 kvar att spela åkte Tingsryds Axel Levander ut för hög klubba. Men enligt tv-bilderna var det inte Levanders klubba utan en Almtunaspelares. Det felaktiga domslutet och utvisningen blev kostsam för TAIF. Hemmalaget kvitterade och tog matchen till en förlängning.

38 sekunder in i förlängningen avgjorde Almtunas Viktor Hertzberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons