Tingsryd vann borta mot Leksand

Leksand • Publicerad 6 december 2017

Tingsryd har en positiv trend i hockeyallsvenskan. Trots en riktigt jobbig start fick man med sig två poäng i onsdagens svåra bortamöte med Leksand. Daniel Öhrn fixade två poäng som ende målskytt i straffavgörandet.

Efter bara 26 sekunder av matchen gjorde Johan Porsberger 1–0 till Leksand. Och när Martin Karlsson sedan också satte 2–0 drygt minuten senare hade ett formsvagt lag dragit ned rullgardinen. Men Tingsryd mår rätt bra för tillfället.

I stället för god natt blev det god morgon bara ett par minuter senare. Emil Forslund och Axel Levander replikerade snabbt och 2–2 var resultatet efter första perioden.

I andra gjorde Mathieu Tousignant 2–3 och Tingsryd var i ledningen inför sista perioden. Där kunde dock Leksand kvittera i ett powerplay. Anton Öhman gjorde målet.

Leksand vann skotten under ordinarie matchtid med hela 40-15. Niklas Rubin gjorde ännu en stormatch i TAIF-målet samtidigt som hans utespelare visade effektivitet.

Troja fick med sig en poäng i hemmamötet med Pantern. Matchen slutade 2–3 efter förlängning.