Tingsryd vinnare på nytt

Publicerad 26 augusti 2016

Efter dubbla smällar mot Troja är Tingsryd tillbaka på vinnarspåret, detta efter 4-2 mot norska Stjernen i Mora Armatur Trophy. Framför allt skulle matchen komma att handla om Tingsryds powerplay, en spelform där man blandade och gav – men framför allt gav.

Först gjorde Hannes Johansson 1-0 i just spel fem mot fyra. Men när Tingsryd fick ett nytt läge i andra perioden satte istället Stjernen 1-1 i boxplay. Innan perioden var över kunde TAIF återta ledningen genom ännu ett powerplaymål av Johansson. Johan Eriksson hade assist på båda målen.

I tredje skulle Stjernen komma tillbaka på nytt och kvittera, men när norrmännen drog på sig ännu en utvisning kunde Filip Owesson avgöra tillställningen med Tingsryds tredje powerplaymål för kvällen. TAIF hann även med ett fjärde PP-mål (!) innan matchen var över, då Niklas Enberg satte 4-2.

I och med segern väntar final imorgon klockan 16. För motståndet kommer norska Storhamar stå.