Annons

Tingsrydscentern lägger hockeyn på is

Publicerad 15 maj 2017
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Han är bara 22 år, men har redan spelat över 200 a-lagsmatcher med moderklubben Tingsryds AIF. Nästa hockeymatch kommer däremot dröja för centern Adam Persson. Han kommer inte att spela hockey till hösten.

– Jag ska iväg och resa lite hade jag tänkt och lägger hockeyn på is.

Annons

Har det varit mycket funderingar?

– Jag har tänkt så in i helvete. Jag känner först och främst att jag vill testa något annat utöver Tingsryd. Sen var det om jag skulle spela någon annan stans eller göra detta. Jag kom fram till detta beslut och det kändes rätt och bra. Jag kände liksom att jag inte brinner för det 100 procent som jag gjorde innan. Då kände jag att det här var rätt väg att gå.

Som 22-åring tar Adam Persson inget definitivt beslut om framtiden. Han lägger skridskorna på hyllan, men det är möjligt att han plockar ner dem igen.

– Jag kan alltid börja spela hockey igen, men då kanske man får börja om lite. Jag har väl tänkt att plugga till nästa år, men jag vet inte till vad.

Adam Persson är en av alla TAIF-produkter som tagit stora steg när klubben etablerat sig i allsvenskan.

– Det var det som gjorde att det blev lite svårare. Jag har världens chans när det har gått så bra för mig och klubben, men jag känner som jag gör. Då är det svårt att göra något, säger Adam Persson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons