Annons

Tio års fängelse för mordförsök

Publicerad 9 mars 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

En 44-årig man har dömts till tio års fängelse för mordförsök och olaga hot. På annandagen ska han ha försökt mörda flera män i en bostad i Lammhult.

Enligt domen ska mannen ha blivit våldsamt och hotat männen och deras söner genom att säga att han skulle skada eller döda dem. Han ska senare ha kommit tillbaka till fastigheten männen varit i med en pistol. Den dömde mannen riktade vapnet mot männen och därefter skjutit flera skott, som dock inte ska ha träffa någon av dem.

Annons

En stund senare återvände mannen ännu en gång, denna gång med en större kniv, machete eller svärd. Han ska ha gått till attack och huggit två av männen. En av dem ska ha träffats i axeln och fått skador på händerna och en ska ha träffats i bland annat axeln och bröstet. Skadan i bröstet ska ha varit livshotande.

En 48-årig kvinna döms till tio månaders fängelse för medhjälp till grov misshandel efter att ha gett det knivliknande föremålet till den dömde mannen. Tingsrätten skriver i domen att hon måste ha varit medveten om att han skulle kunna använda den.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons