Annons

Toppchefer i Växjö lämnar sina tjänster

Växjö • Publicerad 29 april 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Jämfört med för två år sedan har mer än hälften av kommunledningsförvaltningens chefer lämnat sina tjänster i Växjö kommun. Nu rapporterar Smålandsposten att fler chefer lämnar sina tjänster.

Det är kommunikationschefen Karin Malm personalchefen Lena Björkqvist som lämnar. De anställdes både under hösten 2016. Men det ska inte röra sig om några interna problem bakom toppchefernas avhopp menar Per Schöldberg (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Annons

– Nej, det går inte att dra någon sådan slutsats. Jag ser dem som individuella case, inte att det skulle handla om något strukturellt. Det är i alla fall ingen diskussion vi sett i organisations- och personalutskottet, säger han till Smålandsposten.

Karin Malm sadlar om till verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen efter att ha ”känt sig otillräcklig”. Lena Björkqvist kommer att arbeta med arbetsrättsfrågor inom en privat koncern, skriver Smålandsposten.

Sedan tidigare är det känt att Thomas Karlsson lämnar sin tjänst som näringslivschef.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons