Annons

Toppensiffror för Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 6 mars 2018
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten

Växjöbaserade AlvestaGlass hade ett mycket fint 2017. I en bokslutskommuniké beskriver året som händelserikt där företaget tagit stora kliv för att nå långsiktiga mål.

Omsättningen ökade med över 51 procent och uppgick till 84,6 miljoner kronor. Dessutom var rörelseresultatet nästan 7,8 miljoner kronor, en ökning med 72 procent.

Annons

”Nu blickar vi mot 2018 som ska leverera det största omsättningslyftet hittills i bolagets historia (räknat i miljoner kronor). Vi är väl rustade för att möta den stora efterfrågan som finns på våra produkter både i Sverige och utomlands och vi har förstärkt organisationen både i fabriken och på sälj- och marknadssidan”, skriver Richard Hertvig, vd för AlvestaGlass.

År 2018 har också inletts på ett mycket bra sätt med en försäljningsökning i januari med 73,5 procent. Prognosen för 2018 visar en fortsatt kraftig tillväxt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons