Annons

Toppolitiker lämnar partiet i Växjö

Växjö • Publicerad 1 mars 2018
Foto: Emma Koivisto

Sverigedemokraternas gruppledare i Växjö, Ellen Franzén, lämnar partiet. Enligt Smålandsposten blir Franzén politisk vilde och behåller sina övriga uppdrag som bland annat ledamot av fullmäktige och kommunstyrelsen.

– Det är ett beslut som har vuxit fram under det senaste halvåret då jag har känt att jag inte har kunnat jobba under de omständigheterna som har varit. Det har saknats struktur och det har funnits vissa människor i partiet som bara har brytt sig om sin karriär och inte har velat samarbeta och stötta varandra, säger Ellen Franzén (SD) till Smålandsposten och fortsätter:

Annons

– Det har varit en omöjlig situation att jobba i. Jag vill betona att det inte är på riksplanet som det inte har fungerat utan i Växjö. Det tror jag att alla har märkt. Jag är en seriös politiker och jag vill inte stå för det kaos som pågår här.

Hon kommer att ansluta sig till ett annat parti men vill i nuläget inte uttala sig om vilket. Sverigedemokraterna har fyra mandat i kommunfullmäktige i Växjö. Tre av ledamöterna kommer, nu när Ellen Franzén lämnar, att vara politiska vildar.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons