Annons

Toppolitikern svarar på kritiken

Publicerad 14 mars 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

De blågröna i Växjö har beslutat att socialbidrag ska bli lån istället för bidrag för nyanlända flyktingar. Ett beslut som har fått en utredare på Växjö kommun att anmäla nämnden för arbete och välfärd till Justitieombudsmannen, JO.

Personen som anmält nämnden menar att beslutet kan särbehandla nyanlända i förhållande till andra kommuninvånare, något Oliver Rosengren inte håller med om.

Annons

– Flyktingarna ska bli skattebetalare istället för att belasta bidragssystemen. Då blir det mer resurser till skolan och omsorgen, istället för mindre, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd och fortsätter:

– Vi utgår ifrån att rättstillämpningen inte står i vägen för integrationen. Skulle det vara så får våra riksdagsledamöter ta ansvar och förändra lagstiftningen. Växjö kommun kommer självklart följa de rättsliga beslut som fattas. Däremot kommer vi aldrig ge upp jobben och integrationen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons