Annons

Toppstrid för Älmeboda/Linneryd

För tredje året i rad är Bashkim Isufi huvudtränare i Älmeboda/Linneryd. För tredje året i rad siktar hans lag på att ta klivet upp till division 2.
Linneryd • Publicerad 14 april 2018
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Fem länslag spelar i division 3-fotbollen kommande säsong. Älmeboda/Linneryd var bäst och fick kvala förra året och klubben är favoriter även under 2018. Bashkim Isufi har fått behålla nästan alla de spelare han ville behålla och dessutom har nye sportchefen Marico Svilenko både spetsat och breddat truppen. Tränaren tycker att truppen är den bästa han haft i klubben.

– Om man kollar bredden är den definitivt det. Första året saknade vi bredd, annars hade vi tagit serien. Och förra året hade vi ingen bredd överhuvudtaget.

Annons

Älmeboda/Linneryd har bland annat fått in ett par meriterade spelare från Räppe. Offensiva duon Jacob Petersson och Eric Hörnell kommer att göra en hel del mål i division 3 och bland nyförvärven finns också förre Växjö United-spelaren Ramz Mohamud Mahamad. Någon vecka före premiären presenterades också målvakten Pierre Abou Abboud som spelat U19-fotboll i Öster. Älmeboda/Linneryd har också kvar nyckelspelare som Johan Persson, Jesper Andersson, Filip Hausenkamph och Faton Trstena.

– Vi har spetsat till det ganska bra. Jag är väldigt nöjd med killarna vi har fått in. Det viktigaste för oss är att få ihop en bra laganda, säger Bashkim Isufi.

I Älmhult bygger Simon Sjöfors vidare med gott om bekanta spelare. Gransholm, som klarade sig kvar efter en vass slutspurt förra året, laddar för en ny tuff säsong. Stefan Ekdahl är ny tränare i klubben som annars gjort ganska få förändringar. Nykomlingen Hovmantorp lär också få kämpa för nytt kontrakt, men samtidigt har klubben en hel del spelare med fina meriter från division 3-fotbollen tidigare som lagkaptenen Andreas Ericsson.

Femte länslag i serien är Växjö United. De har tappat stora delar av fjolårets trupp, men klubben har tidigare visat att man ändå lyckas skapa slagkraftiga lag på kort tid.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons