Annons

Totalstopp för tågen – i tio veckor

Publicerad 3 november 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

Trafikverket planerar för en ny mötesstation mellan Växjö och Kalmar. Den ska ligga i Skruv mellan hållplatserna i Lessebo och Emmaboda. I dag kan inga tåg mötas på den 23 kilometer långa sträckan.

Arbetet beräknas starta under 2017. Den nya mötesstationen kommer att höja kapaciteten på banan, men under byggtiden kommer det att bli en del störningar.

Annons

Enligt en presentation från SJ, som kör kust-till-kust utmed den aktuella sträckan, kommer det att vara totalavstängt mellan Lessebo och Emmaboda under tio veckor 2018. Banan stängs helt mellan vecka 14 och vecka 24. Det kommer förstås att innebära stora problem för pendlare mellan Växjö och Kalmar/Karlskrona.

SJ:s presentation drogs på ett dialogmöte i Alvesta i oktober. Den berättar också att planen är att fortsätta med fyra avgångar i vardera riktning utmed kust-till-kust även nästa år.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons