Annons

Trafikfara i Växjö blir kvar

Publicerad 13 juni 2017
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Det stora röda planket vid Strykjärnet i centrala Växjö skymmer sikten för cyklister och är en trafikfara enligt Växjö kommun. För ett par år sedan gav byggnadsnämnden tummen upp för planket men nu i efterhand vill kommunen alltså kapas planket för siktens skull, något som de erbjudit sig att utföra och bekosta. Men bostadsrättsföreningen vägrar kapa planket eftersom det bidrar till insynsskydd.

– Vi föreslog att de skulle sätta upp cykelstaket, ett sådant där hinder som går i bågar, säger Anders Pyrell, ordförande i bostadsrättsföreningen, till Smålandsposten.

Kommunen vill inte vidta sådana åtgärder eftersom de uppmuntrar och vill underlätta för cykling. Istället kommer de nu att sätta upp varningsskyltar och göra räfflor i asfalten för att uppmärksamma cyklisterna, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons