Annons

Trakasserier i centrala Växjö

Publicerad 13 januari 2018
Foto: Nadia Hagberg

Frisörsalongen Blanc Geraci-Lundberg i Bländapassagen i centrala Växjö tvingas installera larm efter trakasserier. Enligt Smålandsposten beror det på ett återkommande gäng i salongen, som cirkulerar runt och uppträder hotfull.

– Det är jätteobehagligt. Tjejerna var jätteskärrade efter att de stuckit därifrån, Det känns jättemärkligt att vi ska behöva sätta upp ett helt larmsystem hos oss i Växjö. Det är så tråkigt, säger delägaren Fiorella Geraci till Smålandsposten.

Annons

De tvingas nu hålla dörren stängd fram till dess att larmet är installerat. I stället får kunder komma och knacka på dörren om de vill in.

Enligt Smålandsposten ska en i gänget bland annat ha tagit varor för runt 800 kronor utan att betala. Bland personerna i gänget finns en man i 20-årsåldern i peruk.

– Han är en kille utklädd till kvinna och låtsas inte kunna svenska utan bara engelska. Han har varit inne flera gånger och har bett sig jättemärkligt, säger Fiorella Geraci till Smålandsposten.

Tidigare har andra butiker berättat om ungdomsgäng som härjar, stjäl och är oförskämda i centrala Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons