Annons

Så mycket kostar Växjövillan

Publicerad 25 januari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Sex villor i Uppvidinge för en villa i Växjö kommun. Så ser bostadsmarknaden i Kronobergs län ut idag.

Medelvillan i Växjö kommun kostar i dag över tre miljoner kronor. Det innebär att priset per kvadratmeter ligger på 20 500 kronor. Det kan jämföras med första kvartalet under 2015 då medelpriset var 2,5 miljoner kronor och under 2014 låg medelpriset på 1,9 miljoner kronor, skriver Smålandsposten.

Annons

I de övriga kommunerna i Kronobergs län går det där emot sämre. Växjö är den enda kommunen som visar en uppåtgående kurva.

– Utbudet av villor möter inte efterfrågan. Det låga ränteläget har också gynnat den här prisutvecklingen, säger fastighetsmäklare Jonas Hellström vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Växjö till Smålandsposten.

Han tror också att utbudet av villor kommer att öka under det kommande året.

De mest attraktiva områden i Växjö är Söder och Öster, om man räknar på kvadratmeterpriset. På tredje och fjärde plats kommer Väster och Högstorp.

– En kollega till mig hade nyligen en visning på öster och dit kom 70 par på visningen, men det var extremt, säger Jonas Hellström.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons