Nöje

Tre tips inför Kulturnatten

Publicerad 28 januari 2016
Foto: Skärmdump: Trailer/Youtube
Foto: Skärmdump: Trailer/Youtube

På lördag går årets Kulturnatt av stapeln i Växjö. Den årliga traditionen bjuder som vanligt hela staden på kulturevenemang under hela eftermiddagen och kvällen. Årets tema är natten. Vxonews ger tips på tre olika typer av evenemang som är en del av Kulturnatten. Alla evenemang går att hitta i det officiella programmet här.

1. Kulturnatt 3 x M - Musica Vitae, Moraeus och Mozart.

Han har varit med i Melodifestivalen, leder söndagsunderhållning i SVT och tänt ljuset på julafton som julvärd. Nu kommer Kalle Moraeus till Växjö. Moraeus gästar kammarorkestern Musica Vitae som tillsammans ska bjuda på musikalitet under Kulturnatten. Konserten börjar klockan 19.00 i Växjö Konserthus.

2. A Girl Walks Home Alone at Night

En film om en kvinnlig vampyr som vandrar runt i natten visas på Palladium med start 23.15. Filmen arrangeras av Folkets Bio och har en åldersgräns på 15 år.

3. Ljusinstallationer (några ur mängden som finns under dagen)

- Eldartister från Art of Emotion kör en gnistrande och koreograferad eldshow 19.00 och 23.00 i Musieparken.

– "Det blir fest mellan husen" står det i det officiella programmet för Kulturnatten om den ljusinstallation som skapas klockan 18 på Sandgärdsgatan. Med hjälp av ljus ska discostämning à la 70-talet skapas.

– I Willans park från klockan 18 krävs det gemensam kraft av besökarna för att alla lampor i installationen ska tändas och det kompletta konstverket uppenbara sig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.