Tredje raka för Växjö Lakers

Publicerad 26 februari 2016
Robert Rosén stod för det avgörande målet och dessförinnan också assist till Reddox 1-0. Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers börjar hittar slutspelsformen. För tredje matchen i rad fick laget med sig tre poäng.

Redan 02.34 in i matchen borta mot Rögle kunde Lakerskaptenen Liam Reddox göra 1-0. Bakom målet låg Rosén gånger två.

Tidigt i andra perioden kunde hemmalaget kvittera till 1-1 efter en omställning. Men det var Växjö Lakers som skulle åka av isen med tre viktiga poäng. Med drygt nio minuter kvar på matchen kunde Robert Rosén göra 2-1 på en skottretur.

För Växjö Lakers betyder vinsten mycket och laget har fortsatt chans på topp sex och en direktplats till slutspelet.

Glädjande för Sam Hallam och hans mannar är också att laget har bättrat på statistiken i boxplay de senaste matcherna, en spelform laget är sämst på, i hela SHL. Lakers har nu spelat 20 minuter i numerärt underläge utan insläppt mål.