Annons

Trio nominerade som ny S-topp i Växjö

Publicerad 23 januari 2018
Foto: Daniel Svensson, Smålandsposten

Minst tre person har nominerats till att efterträda Åsa Karlsson Björkmarker som Socialdemokraternas förstanamn i Växjö. Enligt Smålandsposten är det Malin Lauber, Tomas Thornell och Gunnar Storbjörk. Men de två sistnämnda säger tydligt nej som efterträdare.

– Jag är inte kandidat och jag är inte intresserad. Det kanske förändras om något år men jag vill inte ta över efter Åsa nu. Jag har inte heller fått någon fråga från valberedningen, säger Tomas Thornell till Smålandsposten.

Annons

Källor till tidningen säger att Malin Lauber under måndagens medlemsmöte höll ett uppskattat anförande och att hon gav ett starkt intryck.

– Jag tror att det ska mycket till för att hon ska tacka nej om hon får frågan. Det skulle vara mer oväntat om hon tackar nej, än det var att Åsa meddelade sin avgång, säger en person med god insyn i partiets verksamhet till Smålandsposten.

Malin Lauber är för närvarande vice ordförande i utbildningsnämnden. Läs mer om det senaste kring Socialdemokraterna i Växjö här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons