Troja-Ljungby knockade TAIF i länsderbyt

Publicerad 18 oktober 2017
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Smålandsposten

För första gången på flera spelades det under onsdagen ett Kronobergsderby i ishockey i seriesammanhang. Hockeyallsvenskans nykomling Troja-Ljungby gick segrande ur striden mot Tingsryd i Nelson Garden Arena. Troja-Ljungby vann matchen med hela 3-0, varav två gjordes av Nikolai Meyer som förra säsongen spelade i just Tingsryds AIF.

Meyer gjorde matchens första mål efter knappt tio minuter. Ungefär två minuter senare fick Troja en straff som Meyer förvaltade väl till en tvåmålsledning. I den andra perioden kontrade Troja-Ljungby in 3-0 genom Mattias Åkesson, vilket också blev slutresultatet.

2148 åskådare fanns på plats i Nelson Garden Arena.